Subsidie zonnepanelen

Sommige gemeenten in Nederland bieden de mogelijkheid tot het verkrijgen van een subsidie voor de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen. Via de Energiesubsidiewijzer kunt u kijken of uw gemeente een subsidieregeling beschikbaar stelt.

Oude subsidieregeling zonnepanelen afgeschaft, btw-teruggave wel mogelijk

Helaas zijn de subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen afgeschaft. Maar let op, dit betekent niet dat u de aanschaf van zonnepanelen volledig uit eigen zak hoeft te betalen. Zo kunt namelijk de betaalde btw terugvragen bij de overheid. In de praktijk blijkt de btw-teruggave zelfs voordeliger te zijn dan de oude subsidieregeling. Voorheen had u namelijk recht op 15% vergoeding, met een maximum van 650 euro. Met de btw teruggave van 21% valt het bedrag wat u terug kunt krijgen al snel hoger uit dan de oude subsidievergoeding.

Financieren van uw zonnepanelen

Ook bestaat de mogelijkheid een financiering aan te vragen voor de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen. Alhoewel een financiering de kosten niet direct vermindert, hoeft u op deze manier geen gebruik te maken van uw spaarrekening. In Nederland bestaan er verschillende mogelijkheden om uw zonnepanelen te financieren.

Let er wel op dat een financiering feitelijk een lening is, welke moet worden terugbetaald. Houdt daarbij rekening dat geld lenen altijd geld kost.

Wij regelen uw financiering

Indien gewenst bieden wij de mogelijkheid de financiering van uw zonnepanelen volledig uit handen te nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.