Omvormers

Omvormers vormen een cruciale schakel in het zonnepanelensysteem. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, terwijl u in huis wisselstroom gebruikt. Omvormers zetten de opgewekte gelijkstroom van zonnepanelen om in wisselstroom, zodat u de opgewekte energie zonder problemen in huis kunt gebruiken.

Welke omvormer moet u kiezen voor uw zonnepanelen?

Er zijn verschillende omvormers op de markt. Bij de keuze van uw omvormer is het belangrijk om te letten op het minimale vermogen van de omvormer. Indien uw zonnepanelensysteem een vermogen van 3500 Wp heeft dient de omvormer dit minimaal aan te kunnen.

Daarnaast is het onnodig om voor een omvormer te kiezen met een veel groter maximaal vermogen dan dat uw zonnepanelensysteem opwekt. Hoe groter het vermogen van de omvormer, hoe duurder deze is. Kies dus voor een omvormer die aansluit bij het opgewekte vermogen va uw zonnepanelensysteem.

Naast het vermogen van de omvormer zijn er een aantal andere aspecten waarmee u rekening kunt houden in de keuze voor uw omvormer:

  • Het rendement van de omvormer
  • De ligging van de panelen en meterkast
  • Het geluid dat de omvormer produceert
  • Monitoring opties
  • Garantie

Wat zijn de kosten van een omvormer

De kosten van een omvormer zijn afhankelijk van het vermogen. Des te groter het vermogen van de omvormer, des te hoger de prijs. Omdat ieder zonnepaneelsysteem anders is en het energieverbruik per huishouden verschilt, is het belangrijk een omvormer te kiezen die het beste bij uw situatie past.

Benieuwd welke omvormer het beste bij uw zonnepaneelsysteem aansluit? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.