Btw terugvragen zonnepanelen

Btw terugvragen over de aanschafprijs van zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het mogelijk om het btw tarief van 21% terug te vragen bij de belastingdienst. Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen die u aanschaft kan het bedrag van deze btw-teruggave al snel oplopen tot € 1000,- of meer. Hieronder leest u hoe het terugvragen van btw over de aanschaf van uw zonnepanelen precies in zijn werk gaat.

Hoe werkt de btw-teruggave over zonnepanelen?

Wanneer u in het bezit bent van zonnepanelen is het mogelijk dat u stroom teruglevert aan uw energieleverancier. Hierdoor wordt u door de Belastingdienst gezien als kleine ondernemer, waardoor de betaalde btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen kan worden teruggevraagd.

Wilt u btw terugvragen over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen? Dan is het belangrijk dit aan te geven bij de Belastingdienst, middels het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ voor particulieren.  

Voorwaarden btw-teruggave over zonnepanelen

Als voorwaarde voor de btw-teruggave over zonnepanelen is het belangrijk dat zowel de factuur van de zonnepanelen, als het energiecontract en de factuur van het energiebedrijf op dezelfde naam staan.

Daarnaast valt u volgens de btw-teruggaafregeling onder de kleine ondernemingsregeling. Dit betekent dat u alleen recht hebt op btw-teruggave als de gemaakte omzet met uw zonnepanelen minder is dan € 20.000 per jaar. Echter, hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. Als particulier met een gemiddeld zonnepaneelsysteem op uw dak is dit bedrag bij lange na niet haalbaar.

Einde btw-teruggave 2023

Let op, de btw-teruggaafregeling eindigt naar alle waarschijnlijkheid op 1 januari 2023. Het btw tarief op zonnepanelen daalt volgens de huidige plannen van de overheid namelijk naar 0%. Dit betekent dat u vanaf dat moment geen btw meer kunt terugvragen over de aanschafprijs van zonnepanelen. Echter, dit houdt ook in dat de aanschafprijs van zonnepanelen lager uitvalt.

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.