Financiering zonnepanelen

Wij regelen de financiering van uw zonnepanelen

De aanschafprijs en installatiekosten van uw zonnepanelen is geen bedrag wat de meeste mensen zomaar even kunnen missen. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om de kosten van uw zonnepanelen te laten financieren. Op deze manier hoeft u geen gebruik te maken van uw spaargeld om zonnepanelen aan te schaffen.

Hoe werkt de financiering van uw zonnepanelen?

Het financieren van de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen kan op een aantal verschillende manier worden geregeld.

  1. Energiebespaarlening

Er zijn verschillende leningen beschikbaar wanneer u zonnepanelen wilt aanschaffen. Allereerst kunt u gebruik maken van de Energiebespaarlening. De energiebespaarlening is een speciale lening om uw woning van energiebesparende maatregelen te voorzien. Let wel op, met deze lening kunt u tot 75% van het leenbedrag aan zonnepanelen uitgeven. De overige 25% van de financiering dient te worden uitgegeven aan andere energiebesparende maatregelen rondom uw woning.

  1. Duurzaamheidslening

Daarnaast is het in bepaalde gemeenten mogelijk een Duurzaamheidslening af te sluiten. Met de duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Bovendien is deze lening beschikbaar tegen een zeer voordelig rentetarief.

  1. Een hogere hypotheek

Ook is het mogelijk de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen te financieren via een lopende hypotheek. In dat geval leent u tot 106% van de woningwaarde. Hiervoor raden wij aan contact op te nemen met uw hypotheekadviseur of de hypotheekverstrekker naar de mogelijkheden. Let op, niet alle geldverstrekkers bieden deze mogelijkheid.

  1. Een extra hypotheek op uw inkomen

Bij de afsluiting van uw hypotheek is het ook mogelijk extra te lenen bovenop de normale lening, op basis van uw inkomen. Voor energiebesparende maatregelen is dit bedrag maximaal € 9.000. Indien u een nul-op-de-meterwoning of een woning met een EPC0  of lager koopt, loopt dit bedrag op tot maximaal € 25.000. De voorwaarde hiervoor is wel een energieprestatiegarantie van 10 jaar. Echter, vanaf 1 januari 2019 is het ook mogelijk om, in het geval van een woning met een EPC0 of lager zonder energieprestatiegarantie, een bedrag tot € 15.000 extra te lenen.

  1. Subsidie voor uw zonnepanelen

In sommige gemeente is het mogelijk een subsidie te krijgen voor de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen. Bekijk via de Energiesubsidiewijzer of u in aanmerking komt voor een subsidie. 

Overige manieren om uw zonnepanelen te bekostigen

Naast bovenstaande manieren om de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen te financieren, zijn er ook andere mogelijkheden om de kosten van uw zonnepanelen te drukken. Bijvoorbeeld via het terugvragen van de btw.

Wij regelen uw financiering

Indien gewenst bieden wij de mogelijkheid de financiering van uw zonnepanelen volledig uit handen te nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.