Meestgestelde vragen

Wij hebben de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet

Altijd een aanbod op maat

Wie zijn wij?

Wij zijn de Landelijke Energie Vergelijker. Wij werken samen met een aantal hooggekwalificeerde energieleveranciers die actief zijn op zowel de particuliere als de zakelijke energiemarkt. Onze adviseurs zijn op de hoogte van alle ins en outs van de energiemarkt en helpen u bij het maken van de juiste keuze wat betreft uw energiezaken.

Wij streven ernaar om voor u als energieverbruiker meer duidelijkheid te scheppen over uw energierekening en over de energiemarkt in het algemeen. Wij vinden het belangrijk om onze klanten altijd een realistisch beeld te geven in de aanbiedingen die wij doen.

Gecertificeerde adviseurs
Onze adviseurs zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in het achterhalen van uw behoeftes als het gaat om de energierekening. Ook zijn zij op de hoogte van prijzen, aanbiedingen en voorwaarden die van toepassing zijn in zowel de zakelijke als de particuliere energiemarkt.

 1. Bevestiging
  Binnen enkele werkdagen ontvangt u de bevestiging vanuit de nieuwe leverancier. Hierin staan alle gemaakte afspraken nogmaals op een rijtje, zoals de exacte overstapdatum en het nieuwe voorschotbedrag.
  Is het voorschotbedrag anders dan verwacht? Geen probleem! De leverancier kijkt namelijk naar het gemiddelde stroom en gas verbruik van de afgelopen 3 of 5 jaar op uw adres. Mocht dit afwijken van u huidige verbruik dan kunt u het voorschotbedrag naar eigen wens instellen met één druk op de knop!

 2. De overstap
  Uw huidige overeenkomst wordt automatisch door de nieuwe leverancier voor u opgezegd. U hoeft dus zelf geen actie te ondernemen, alles wordt voor u geregeld!


 3. Doorgeven meterstanden
  Wanneer u nog geen slimme meter heeft, ontvangt u uiterlijk een week na de start van de levering bericht van de nieuwe leverancier om uw meterstanden door te geven. Uiteraard ontvangt u duidelijke instructies hoe u dit kan doen en het kan zowel digitaal als met de bekende meterstanden kaart. Wel zo makkelijk!

In Nederland hebben we een vrije energiemarkt. Dit betekent dat u altijd kan veranderen van energieleverancier. Als u nog een lopend contract heeft bij uw huidige leverancier kan het zijn dat zij een zogenaamde overstap boete in rekening brengen, hier hoeft u zich echter geen zorgen om te maken. In Nederland kan de overstap boete nooit hoger zijn dan € 125 per energieproduct en wij zorgen er altijd voor dat wij u aanbrengen bij een energieleverancier die die boete weer voor u vergoedt! Zo stapt u dus altijd gratis en kosteloos over!

Wanneer u overstapt van energieleverancier hoeft u hier zelf niets meer voor te doen. Alles wordt van a tot z voor u geregeld. Dat betekent ook dat u uw oude leverancier niet zelf hoeft op te zeggen. U kunt dus lekker achterover leunen en ons het werk laten doen. Wel zo makkelijk!

De nieuwe leverancier zal uw termijnbedrag berekenen op basis van het historisch verbruik op uw adres. In de meeste gevallen is dit van de afgelopen 3 of 5 jaar. Het termijnbedrag zal via de bevestigingsmail aan u worden gecommuniceerd. Bent u het niet eens met de hoogte van het bedrag? Geen probleem! U kunt deze namelijk via de online omgeving van uw leverancier met enkele muisklikken aanpassen.

Komt u hier niet uit?
Neem dan contact op met onze klantenservice (020 555 82 18 of info@landelijkeenergievergelijker.nl) of die van de energieleverancier. Deze kunt u terugvinden in de overeenkomst.

Wanneer u overstapt maakt de oude leverancier altijd een eindafrekening op. In deze eindafrekening zullen zij rekenen met het stroom en gas verbruik tot aan de datum van overstappen. Wanneer blijkt dat u meer heeft betaald dan wat u daadwerkelijk heeft verbruik, krijgt u het teveel betaalde geld netjes terug gestort op uw rekening. Dit doet de leverancier automatisch en u hoeft hier net achteraan.

Bij het opstellen van een aanbod kunnen wij helaas niet zien of u een enkele of een dubbele meter in uw meterkast heeft. Het kan daarom zijn dat de adviseur in het aanbod rekening heeft gehouden met een enkele meter. Dit maakt voor de levering van het stroom en gas echter niet uit, omdat zodra u aangemeld bent bij de leverancier de leverancier wel in kan zien wat voor type meter u heeft.

Wanneer u een energiecontract bent aangegaan voor een langere periode profiteert u ook gedurende het gehele contract van de prijzen per kWh stroom en m3 gas die u heeft afgesproken. Dit betekent dat wanneer de prijzen in de energiemarkt stijgen u nog steeds dezelfde prijs blijft betalen voor het stroom en gas.

Wanneer de energieprijzen zijn gedaald kan het natuurlijk geen kwaad om even een vergelijking te maken. Omdat de energiemarkt in Nederland vrij is kunt u altijd overstappen van energieleverancier. Let hierbij wel op dat wanneer u overstapt terwijl u nog een lopend contract heeft de leverancier een overstap boete bij u in rekening kan brengen. Voor particulieren bedraagt deze nooit meer dan € 125,- per energieproduct en deze wordt door de meeste leverancier gewoon vergoed.

In Nederland hebben we een vrije energiemarkt. Dit betekent dat u altijd kan veranderen van energieleverancier. Als u nog een lopend contract heeft bij uw huidige leverancier kan het zijn dat zij een zogenaamde overstap boete in rekening brengen, hier hoeft u zich echter geen zorgen om te maken. In Nederland kan de overstap boete nooit hoger zijn dan € 125 per energieproduct en wij zorgen er altijd voor dat wij u aanbrengen bij een energieleverancier die die boete weer voor u vergoedt! Zo stapt u dus altijd gratis en kosteloos over!

In de meeste gevallen wordt de overstapboete overgenomen door de nieuwe leverancier. In de voorwaarden van uw overeenkomst staat hoe u deze bij de leverancier kan indienen.

Komt u hier niet uit? Neem dan even contact op met onze klantenservice (020 555 82 18 of info@landelijkeenergievergelijker.nl) of met de klantenservice van de energieleverancier. Deze kunt u vinden op de overeenkomst.

Nadat u bent overgestapt, kan het wel eens voorkomen dat u nog een nota van uw vorige leverancier ontvangt. Hier hoeft u zich absoluut geen zorgen om te maken! U betaalt namelijk nóóit dubbele kosten voor uw energie. De oude leverancier zal het eventueel teveel betaalde bedrag verrekenen op de eindnota.

Heeft u hier vragen over?
Neem dan contact op met onze klanten service op 020 555 82 18 of info@landelijkeenergievergelijker.nl.

U kunt uw energiecontract altijd mee verhuizen naar uw nieuwe adres. Zorg ervoor dat u dit altijd 2 weken voor de sleuteloverdracht doet, zodat de leverancier genoeg tijd heeft om dit voor u te verwerken.

Komt u hier niet uit?
Neem dan contact op met onze klantenservice (020 555 82 18 of info@landelijkeenergievergelijker.nl) of die van de energieleverancier. Deze kunt u terugvinden in de overeenkomst.

Nadat u akkoord hebt gegeven op het aanbod, heeft u altijd 14 kalenderdagen bedenktijd. De bedenktijd gaat in op het moment dat u de overeenkomst van de leverancier hebt ontvangen. U kunt op meerdere manieren gebruik maken van uw bedenktijd:

 • Door contact op te nemen met onze klantenservice (020 555 82 18 of info@landelijkeenergievergelijker).
 • Door contact op te nemen met de leverancier. De contact gegevens kunt u terugvinden in de ontvangen overeenkomst.
 • Via het door de leverancier meegezonden modelformulier van ontbinding.

Meestal ontvangt u de bevestiging van aanmelding nog dezelfde dag. In bepaalde gevallen kan dit wat langer duren, dit is afhankelijk van de leverancier. Ook kan het wel eens voorkomen dat deze bij ongewenste e-mail of spam terecht komt.

Kunt u de bevestiging niet vinden? Neem dan even contact op met onze klantenservice op 020 555 82 18 of via info@landelijkeenergievergelijker.nl.

Wat vinden klanten van de Landelijke Energie Vergelijker

Duidelijke uitleg
Duidelijke uitleg en niet opdringerig zoals andere bedrijven. Ik ben ook overgestapt naar een ander energie maatschappij op aanraden van de Landelijke Energie Vergelijker. Daniel heeft mij goed geholpen.
Jeroen Lubbertsen
Win-Win situatie
Precies op het juiste moment word ik gebeld door Rave van Deijk over een keuze naar een minder duur energiebedrijf Innova Energie. Een gezellig informatief gesprek leidt tot een overstap van Engie naar Innova. Rave bedankt en succes bij de Landelijke Energie Vergelijker. Dit is een typische win-win situatie !!!
B. Weber
Zeer goede voorlichting en…
Zeer goede voorlichting en voortreffelijke afhandeling. Werd vriendelijk te woord gestaan ( Daniel) Al meer dan 4 jaar goed advies van LEV mogen ontvangen, waarvoor dank.
Jeroen Hofman
Werd gebeld en ze legde precies uit…
Werd gebeld en ze legde precies uit waarom en waarvoor ze belde. In duidelijke taal. Het gaat mij serieus geld schelen. En ik word weer gebeld als het gaat veranderen
J. Nederlof
Goed geholpen met overstap
Goed geholpen met overstap. Duidelijke uitleg over openbreken vorige contract en aangaan nieuw contract. Tijd genoeg voor vragen e.d.
Andrea Steringa
Werd netjes en vriendelijk te woord…
Werd netjes en vriendelijk te woord gestaan. Aanbod werd duidelijk uitgelegd en is aantrekkelijk t.o.v. mijn huidige leverancier..
George Klink
Engie
Innova Energie
greenchoice

Doe de dak scan nu

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen naar aanleiding van de door u ingevoerde gegevens hieronder:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.